Categoriewinnaar 2021

Met onderstaande foto ben ik de winnaar van de categorie Landschap van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Natuurfotografen Vereniging Utrecht. De jurering werd gedaan door Rob Blanken.

Strand Cap Blanc-Nez, Opaalkust
Strand Cap Blanc-Nez, Opaalkust

Met onderstaande foto van een heideblauwtje behaalde ik een 3e plaats in de categorie Macro en close-up fauna. 

Heideblauwtje - Drenthe
Heideblauwtje - Drenthe

Opaalkust

Begin september ben ik met een fotoreis van Fotoreisshop.nl mee geweest naar de Opaalkust in Frankrijk. Met een groep van 8 fotografen en 2 begeleiders hebben we een aantal heerlijke dagen gehad. Het weer was eigenlijk te mooi om 'ruige' kusten te fotograferen. Ook de verwachte hoge golven ontbraken in het geheel. Desalniettemin hebben we toch leuke beelden kunnen maken. 

We hebben vooral in de ochtenden, namiddagen en avonden gefotografeerd aan de stranden van Cap Gris-Nez, Cap Blanc-Nez, Wissant en Wimereux.

Onderstaande foto is wel mijn favoriet. Om meer foto's van de Opaalkust te zien, klik dan hier.

Het strand van Cap Gris-Nez, net vóór zonsopkomst.
Het strand van Cap Gris-Nez, net vóór zonsopkomst.

Schotland

De zomervakantie hebben we deze keer doorgebracht in Schotland. Vanuit IJmuiden zijn we met de veerboot naar New Castle gevaren. De eerste week hebben we vanuit ons huisje in Crianlarich, dat ligt in het Trossachs National Park, het zuiden en midden van Schotland verkend. Het typische Schotse weer werkte niet altijd mee, maar met een aangename temperatuur van rond de 20 graden, was het daar beter vertoeven dan in het warme Nederland.

 

 

In de tweede week hebben we de eilanden Mull en Skye bezocht. Dat was zeker de moeite waard. Vanuit Mull hebben we een boottochtje naar de Treshnish Isles gemaakt. Op het eiland Lunga konden we de papegaaiduikerskolonie van dichtbij aanschouwen. Daarna zijn we weer terug naar het vaste land gegaan en via de oostkust weer terug naar New Castle. In North Berwick hebben we nog een boottochtje langs Bass Rock gemaakt, waar de Jan van Genten in enorme aantallen broeden.

We hebben genoten van al het moois dat we tijdens deze vakantie gezien hebben. De resultaten van deze reis heb ik toegevoegd aan mijn portfolio. Klik

hier om deze te openen.

 

Categoriewinnaar 2018

Bij de jaarlijkse fotowedstrijd van de Natuurfotografen Vereniging Utrecht heb ik met onderstaande foto van het groot geaderd witje bij de categorie Flora, insecten en macro gewonnen.

De jurering werd dit jaar gedaan door Nico van Gelder.

 

Groot geaderd witje
Groot geaderd witje

Jury commentaar:

Schitterend. Tussen de vele witte tinten springt het geel en groen van de bloem er prachtig uit. Met de kracht van de eenvoud.

Met onderstaande foto van Canyonlands heb ik de 3e prijs in de categorie Landschap gewonnen.

Mesa Arch in Canyonlands, USA
Mesa Arch in Canyonlands, USA

Jury commentaar:

Een bekende plek waar veel foto's zijn gemaakt, maar wat een prachtige coulissen foto heeft de fotograaf hier gemaakt. Met name door het kleurcontrast tussen voor- en achtergrond veel diepte in de foto.

 

 

Rondreis Amerika

Deze zomer hebben we een rondreis gemaakt in Noord-Amerika, waarbij we een aantal nationale parken bezocht hebben in verschillende staten. We hadden een route uitgezet met als start- en eindpunt Denver, Colorado.

 

The grand prismatic spring in Yellowstone National Park
The grand prismatic spring in Yellowstone National Park

Via de Rocky Mountains zijn we naar South Dakota gereden, waar we Windcave National Park, Badlands National Park en Custers State Park hebben bezocht.

Daarna zijn we naar Yellowstone National Park gereden in Wyoming. Dit is toch wel het mooiste park van de Verenigde Staten. De vele bronnen en geisers maken dit tot een heel bijzonder park.

Vanuit de zuidelijke uitgang rijd je zo Grand Teton National Park in. Je bent dan gelijk in een heel andere omgeving, ook erg mooi.

Via Salt Lake City zijn we doorgereden naar Utah om Arches National Park, Dead Horse Point State Park en Canyonlands National Park te bezoeken. De vele rotsformaties zijn bijzonder imposant om te zien.

 

We hebben genoten van al het moois dat we tijdens deze vakantie gezien hebben. De resultaten van deze reis heb ik toegevoegd aan mijn portfolio. Klik hier om deze te openen.