Categoriewinnaar 2018

Bij de jaarlijkse fotowedstrijd van de Natuurfotografen Vereniging Utrecht heb ik met onderstaande foto van het groot geaderd witje bij de categorie Flora, insecten en macro gewonnen.

De jurering werd dit jaar gedaan door Nico van Gelder.

 

Groot geaderd witje
Groot geaderd witje

Jury commentaar:

Schitterend. Tussen de vele witte tinten springt het geel en groen van de bloem er prachtig uit. Met de kracht van de eenvoud.

Met onderstaande foto van Canyonlands heb ik de 3e prijs in de categorie Landschap gewonnen.

Mesa Arch in Canyonlands, USA
Mesa Arch in Canyonlands, USA

Jury commentaar:

Een bekende plek waar veel foto's zijn gemaakt, maar wat een prachtige coulissen foto heeft de fotograaf hier gemaakt. Met name door het kleurcontrast tussen voor- en achtergrond veel diepte in de foto.

 

 

Rondreis Amerika

Deze zomer hebben we een rondreis gemaakt in Noord-Amerika, waarbij we een aantal nationale parken bezocht hebben in verschillende staten. We hadden een route uitgezet met als start- en eindpunt Denver, Colorado.

 

The grand prismatic spring in Yellowstone National Park
The grand prismatic spring in Yellowstone National Park

Via de Rocky Mountains zijn we naar South Dakota gereden, waar we Windcave National Park, Badlands National Park en Custers State Park hebben bezocht.

Daarna zijn we naar Yellowstone National Park gereden in Wyoming. Dit is toch wel het mooiste park van de Verenigde Staten. De vele bronnen en geisers maken dit tot een heel bijzonder park.

Vanuit de zuidelijke uitgang rijd je zo Grand Teton National Park in. Je bent dan gelijk in een heel andere omgeving, ook erg mooi.

Via Salt Lake City zijn we doorgereden naar Utah om Arches National Park, Dead Horse Point State Park en Canyonlands National Park te bezoeken. De vele rotsformaties zijn bijzonder imposant om te zien.

 

We hebben genoten van al het moois dat we tijdens deze vakantie gezien hebben. De resultaten van deze reis heb ik toegevoegd aan mijn Portfolio. Klik hier om deze te openen.

 

 

 

Vlinders in Viroinval

Begin juni heb ik deelgenomen aan een macrofotografie reis naar Viroinval in België onder begeleiding van Bart Stornebrink. Viroinval ligt in een prachtig glooiend kalksteen landschap in de Zuidelijke Belgische Ardennen. Het gebied staat bekend om zijn orchideeën en vlinders. Gedurende een lang weekeinde hebben we met een kleine groep fotografen deze getracht te fotograferen.

De resultaten van deze reis heb ik toegevoegd aan mijn Portfolio. Klik hier om deze te openen.

 

 

Categoriewinnaar 2017

Bij de jaarlijkse fotowedstrijd van de Natuurfotografen Vereniging Utrecht heb ik met onderstaande foto bij de categorie Vogels gewonnen. De jurering werd dit jaar door Jeroen Stel gedaan.

 

 

 

Stockholm

De jaarlijkse buitenlandreis van fotoclub Perspektief ging dit keer naar Stockholm. Met 9 leden hebben we 5 dagen deze stad verkend. Alhoewel de heenreis dramatisch verliep i.v.m. annulering van de vlucht waardoor we via twee tussenstops pas in de avond op de plaats van bestemming aankwamen, hebben we een aantal heerlijke dagen gehad. Het weer werkte gelukkig ook mee.

Stockholm is een stad op de grens van water en land. De binnenstad van Stockholm is verdeeld over 14 eilanden, die door 57 bruggen met elkaar verbonden zijn. Ruim éénderde van het oppervlak van de stad is water. Er wordt dan ook heel wat afgevaren tussen deze eilanden.

 

Klik hier voor meer foto's van Stockholm.