Rondreis Amerika

Deze zomer hebben we een rondreis gemaakt in Noord-Amerika, waarbij we een aantal nationale parken bezocht hebben in verschillende staten. We hadden een route uitgezet met als start- en eindpunt Denver, Colorado.

 

The grand prismatic spring in Yellowstone National Park
The grand prismatic spring in Yellowstone National Park

Via de Rocky Mountains zijn we naar South Dakota gereden, waar we Windcave National Park, Badlands National Park en Custers State Park hebben bezocht.

Daarna zijn we naar Yellowstone National Park gereden in Wyoming. Dit is toch wel het mooiste park van de Verenigde Staten. De vele bronnen en geisers maken dit tot een heel bijzonder park.

Vanuit de zuidelijke uitgang rijd je zo Grand Teton National Park in. Je bent dan gelijk in een heel andere omgeving, ook erg mooi.

Via Salt Lake City zijn we doorgereden naar Utah om Arches National Park, Dead Horse Point State Park en Canyonlands National Park te bezoeken. De vele rotsformaties zijn bijzonder imposant om te zien.

 

We hebben genoten van al het moois dat we tijdens deze vakantie gezien hebben. De resultaten van deze reis heb ik toegevoegd aan mijn Portfolio. Klik hier om deze te openen.

 

 

 

Vlinders in Viroinval

Begin juni heb ik deelgenomen aan een macrofotografie reis naar Viroinval in België onder begeleiding van Bart Stornebrink. Viroinval ligt in een prachtig glooiend kalksteen landschap in de Zuidelijke Belgische Ardennen. Het gebied staat bekend om zijn orchideeën en vlinders. Gedurende een lang weekeinde hebben we met een kleine groep fotografen deze getracht te fotograferen.

De resultaten van deze reis heb ik toegevoegd aan mijn Portfolio. Klik hier om deze te openen.

 

 

Categoriewinnaar

Bij de jaarlijkse fotowedstrijd van de Natuurfotografen Vereniging Utrecht heb ik met onderstaande foto bij de categorie Vogels gewonnen. De jurering werd dit jaar door Jeroen Stel gedaan.

 

 

 

Stockholm

De jaarlijkse buitenlandreis van fotoclub Perspektief ging dit keer naar Stockholm. Met 9 leden hebben we 5 dagen deze stad verkend. Alhoewel de heenreis dramatisch verliep i.v.m. annulering van de vlucht waardoor we via twee tussenstops pas in de avond op de plaats van bestemming aankwamen, hebben we een aantal heerlijke dagen gehad. Het weer werkte gelukkig ook mee.

Stockholm is een stad op de grens van water en land. De binnenstad van Stockholm is verdeeld over 14 eilanden, die door 57 bruggen met elkaar verbonden zijn. Ruim éénderde van het oppervlak van de stad is water. Er wordt dan ook heel wat afgevaren tussen deze eilanden.

 

Klik hier voor meer foto's van Stockholm.

 

 

Namibië

Dit jaar zijn we voor de 2e keer naar Namibië op vakantie geweest. De vorige keer was 9 jaar geleden. Toen hebben we ervaren dat je prima in Namibië op eigen houtje kunt rondreizen. Dit keer hebben we dan ook zelf een route uitgestippeld, vliegtickets en auto geregeld en alle overnachtingsplaatsen via internet geboekt. 

We hebben een aantal dezelfde locaties bezocht als de vorige keer, zoals Etosha National Park, Cape Cross en de Sossusvlei. Plekken die je gezien moet hebben als je in Namibië rondreist, vinden wij.

Daarnaast zijn we ook naar de Caprivi strook geweest, een heel ander deel van Namibië met deels andere flora en fauna. In het Mahangu National Park en het Bwabwata National Park, waar de Okavango rivier doorheen stroomt, tref je een waterrijke omgeving aan met nijlpaarden, krokodillen en watervogels. Maar ook grote kuddes olifanten en buffels zijn hier te vinden.

Kortom, we hebben weer veel gezien en we hebben weer genoten van al het natuurschoon.

Afrikaanse olifant in Etosha National Park
Afrikaanse olifant in Etosha National Park

Via deze link vind je nog meer foto's van deze geweldige reis.