Schotland

De zomervakantie hebben we deze keer doorgebracht in Schotland. Vanuit IJmuiden zijn we met de veerboot naar New Castle gevaren. De eerste week hebben we vanuit ons huisje in Crianlarich, dat ligt in het Trossachs National Park, het zuiden en midden van Schotland verkend. Het typische Schotse weer werkte niet altijd mee, maar met een aangename temperatuur van rond de 20 graden, was het daar beter vertoeven dan in het warme Nederland.

 

 

In de tweede week hebben we de eilanden Mull en Skye bezocht. Dat was zeker de moeite waard. Vanuit Mull hebben we een boottochtje naar de Treshnish Isles gemaakt. Op het eiland Lunga konden we de papegaaiduikerskolonie van dichtbij aanschouwen. Daarna zijn we weer terug naar het vaste land gegaan en via de oostkust weer terug naar New Castle. In North Berwick hebben we nog een boottochtje langs Bass Rock gemaakt, waar de Jan van Genten in enorme aantallen broeden.

We hebben genoten van al het moois dat we tijdens deze vakantie gezien hebben. De resultaten van deze reis heb ik toegevoegd aan mijn portfolio. Klik

hier om deze te openen.