De Alentejo in Portugal

Eind april zijn we een weekje naar de Alentejo regio in Portugal geweest. Daar hebben we gelogeerd in een huisje op Monte Horizonte, een kleinschalig vakantiecomplex niet ver van Santiago do Cacém, gerund door een Nederlands echtpaar. De temperatuur lag rond de 20 graden. Op het terrein zelf waren naast vogels ook veel bloemen te vinden, waaronder een aantal soorten orchideeën.

Tongorchis
Tongorchis

Maar eigenlijk kwamen we om vogels te zien en te fotografen en dat is zeker gelukt. Zowel soorten die we in Nederland ook hebben als soorten die alleen op het Iberisch schiereiland voorkomen hebben we gezien. Sommigen waren echter te ver weg om goed te kunnen fotograferen, maar ik heb er toch een aantal kunnen vastleggen. Zie hiervoor mijn portfolio Vogels in Portugal.

Theklaleeuwerik
Theklaleeuwerik