Zuid-Afrika

Dit jaar zijn we voor de 7e keer naar Zuid-Afrika geweest. Het was, zoals alle voorgaande keren, weer een belevenis. Vanuit Johannesburg hadden we een route uitgestippeld die ons naar de mooiste parken van Mpumalanga en Kwazulu Natal voerde. Ook zijn we dit keer door Swaziland gereden.

Uiteraard zijn we gestart in het Kruger National Park. Het leukste is om dan ook daadwerkelijk in de parken te overnachten, zodat je direct bij het opengaan van de gate 's morgens om 6.00 uur dieren kunt gaan spotten. In de ochtend zijn de meeste dieren actief.

Naast het spotten van de vele zoogdieren hebben we ook zeer veel vogels gezien. Zoals bijvoorbeeld op onderstaande foto een Grijze Wouw die zijn prooi aan het oppeuzelen was. Hier hebben we zeker meer dan een half uur naar kunnen kijken.

 

Voor meer foto's van deze reis kun je hier klikken.


Grijze Wouw met prooi
Grijze Wouw met prooi
Commentaren: 3 (Discussie gesloten)
 • #1

  Jaap Marchal (vrijdag, 07 augustus 2015 16:43)

  Dat is weer een indrukwekkende serie foto's!

 • #2

  Jan Arend (vrijdag, 07 augustus 2015 20:26)

  Prachtig!

 • #3

  Paul Heijmink (vrijdag, 14 augustus 2015 20:23)

  Prachtige reis en dito foto's!

  groetjes, Paul